MČR ve standardních tancích tentokrát bez medaile.

Zveřejnil Ing. Radek Felcman - 8.3.2018 10:43

Uplynulý víkend patřil Mistrovství České republiky ve standardních tancích. Soutěžilo se v Třinci a šampionát byl poprvé dvoudenní.

A to především díky velkému nárůstu počtu seniorských tanečních párů, které soutěží hned ve čtyřech věkových kategoriích. A  samozřejmě mezi nimi nechyběly ani seniorské taneční páry z TK Fortuna Zlín. Svou první velkou mistrovskou soutěž si vyzkoušeli Tomáš a Martina Chudárkovi. Nastupovali s věkovým handicapem do kategorie nejmladších seniorů, protože trochu nešťastně zvolená nominační kritéria jim neumožnila start v kategorii, do které skutečně náleží a ve které by jistě bojovali o přednější příčky, než bylo jejich 27. místo v Seniorech I. 

V kategorii Senior III se pak představili naši dlouholetí reprezentanti Josef a Marie Mikulkovi, kteří náš klub pravidelně reprezentují na soutěžích v ČR i v zahraničí a toto domácí mistrovské klání pro ně skončilo na 11. příčce.

Všechny ostatní kategorie měly svůj šampionát v neděli.

Největší zklamání ze všech našich tanečníků si prožili Jiří Jalůvka s Natáliií Výduchovou, kteří útočili na některou z medailí v kategorii do 21 let. Bohužel jen velmi těsně zůstali pod stupni vítězů na 4. místě. Přestože je to skvělé umístění, hořkost z bramborové medaile je bude asi ještě chvíli trápit. I přes velké zklamání se představili i v kategorii Dospělých, kde obsadili skvělé 14. místo.

O další finálové umístění se postarali Matyáš Felcman a Barbora Bobková. Tento nově složený pár neustále putující mezi Zlínem a Prahou, dokázal uhájit očekávanou pozici a první rok v soutěži starších juniorů získat finálové 5. místo.

Svým výkonem nás potěšili také čerství držitelé mezinárodní třídy Matyáš Paulík a Veronika Volfová. V kategorii do 21 let se probojovali do semifinále na 9. místo a v následné soutěži kategorie Dospělí jako naprostí nováčci mezi elitou porazili 15 párů a umístili se na 32 místě. 

Vyvrcholením celého dne tentokrát nebylo ani tak finále dospělých tanečních párů (při vší úctě k jejich výkonům), jako spíš soutěž profesionálních tanečních párů. V třípárovém finále složeném s vynikajících tanečních párů snad nakonec nešlo ani tak o výsledek, jako o to, že si všichni užili skvělé taneční výkony svých oblíbených tanečníků. Na parketě se představili mnohonásobní a neporazitelní mistři ČR Martin Dvořák a Zuzana Šilhánová, vicemistři ČR a trenéři našich tanečních párů Michal a Klára Drhovi a mnohonásobní finalisté MČR Petr Zabystrzan a Monika Miháliková, kteří zde navíc byli v domácím prostředí. Tito profesionální tanečníci ukázali, že si váží nejen jeden druhého, ale také svých fanoušků. Přestože se bojovalo o titul Mistr ČR, páry se mezi sebou domluvily a v některých tancích předvedly společnou choreografii. Netřeba zdůrazňovat, že sportovní hala tuto show ocenila bouřlivými ovacemi. Závěr v podobě rozloučení se vítězného tanečního páru Martina a Zuzky s aktivní taneční kariérou nenechal jedno oku suché. Manželům Drhovým blahopřejeme ke stříbrným  medailím.

Uznání si zaslouží i páry, které tentokrát tancovaly pod jinou "vlajkou", ale jsou prostě naši. Petr Kolářík a Amálie Rumpíková, kteří v kategorii juniorů 1 obsadili pěkné 18. místo, byť jejich doménou je latina a manželé Jeřábkovi, kteří v kategorii dospělých získali dělené 39. místo.

Děkuji všem tanečním párům za skvělou reprezentaci a přeji  hodně sil do přípravy na poslední individuální mistrovství. Trenérům děkuji za přípravu našich tanečníků a rodičům a sponzorům za podporu.

Děkujeme za podporu v uplynulé taneční sezóně


Činnost Tanečního klubu Fortuna Zlín je spolufinancována Zlínským krajem a podporována statutárním městem Zlín.

Kontaktujte nás

Ing. Radek Felcman
+420 776 771 323
radek.felcman@tkfortuna.cz

Fakturační adresa

Taneční klub Fortuna Zlín z.s.
Filmová 412
76001 Zlín

IČ: 48472166
DIČ: CZ48472166 (není plátcem DPH)